Hva skjer?
Brukernavn:
Passord:
Lagre passord
Glemt passordet ditt?
Hovedside | Brukerprofil | Registrering | Botanikkforum | Hva skjer | Fotogalleri | Herbariet | Medlemmer | Hjelp hva skjer
         
 
Utgåtte aktiviteter
     
 
Aktivitet
Dato
 
Resultater 1281 - 1320 of 1396 « Forrige 40   Neste 40 »

Tirsdagturene.

Tirsdag 1 juni kl 16:00
Oppmøte: "Den lille kaffibaren" på Nationaltheatret stasjon Kl 16:00 (Senest 16:45).

Den andre tirsdagturen i år:
Hver første tirsdag i månedene mai, juni, juli, august, september og oktober er det ettermiddagstur. Denne starter kl. 16.00 fra den lille Kafébaren på Nationaltheatret stasjon (rett til vestre, inngangen fra sør fra Kong Håkon 7. gate). Vi tar tog eller T-bane til en eller annen stasjon og inventerer noe i gangavstand fra denne (i Stor-Oslo er det svært mange stasjoner å velge mellom og nesten alle skinnegående transportmidler [både over og under bakken] stopper på Nationaltheatret stasjon. Turen varer normalt til ca klokka 20.00.
Det er ikke påmelding. Man starter med en kopp kaffe/kakao/lese dagens avis kl. 16.00 på den lille kaffebaren og blir så enig om hvor dagens tirsdagstur går. Denne starter fra samme sted litt senere (typisk mellom 16.45 og 17.15) avhengig av sted som blir valgt og tidspunkt for t-bane/tog dit. For å være sikker på å ikke bli for sen må man altså senest møte klokken 16.45.

Turleder: Anders Often (mobil: 91 54 87 87)

 (Klikk for å se et større bilde)
ti, 01.06.2010
Østlandsavdelingen

Med fokus på dragehode

Søndag 30. mai. 13.00.
Med fokus på dragehode. Vi tenker å GPS-registrere alle forekomstene av arten i Østfold da dragehode er valgt som en nasjonal fokusart. Frammøte Nes camping, Jeløy, for deling i grupper og orientering om opplegg. Odd Stabbetorp, tlf.: 91661120 & J.I.Båtvik.
sø, 30.05.2010
Østfold Botaniske Forening

Jubileumsekskursjon til øya Bile.

Lørdag 29. mai kl. 10:00 - 14:00

Avreise fra brygga i Drøbak

En jubileumsekskursjon til øya Bile (spennende holme med vakker vårbotanikk) i forbindelse med landsmøte og NBF sin 75 års feiring. Turen er åpen for alle, men med påmelding pga båtturen. I samarbeid mellom NBF og Østfold BF.

Påmelding til even.w.hanssen@sabima.no

Turledere:
Jan Ingar Båtvik
Even W Hanssen
lø, 29.05.2010
Østfold Botaniske Forening

Ekebergskråningen øst for Ekebergbanen.

Tirsdag 25 mai kl 18:00
Vi møtes ved Sjømannskolen trikkeholdeplass kl. 18.00.
Off. transport: Trikken ankommer hvert 5. minutt i begge retninger (pr. april 2010).Med egen bil: Parkeringsplass med betalingsautomat like vest for trikkeholdeplassen, mellom Sjømannskolen og helleristningsfeltet (innkjøring fra Karlsborgveien like nedenfor Kongsveien).

Vi passerer først Oslos eneste forekomst av storfrytle, og går så et par hundre meter sørover til et åpent område (tørrbakke på grunnfjell, men med kalkrikt vannsig) mellom Jomfrubråtveien og Ekebergbanen. Her er det bl.a. årviss blomstring av vårmarihånd og mer sporadisk blomstring av oslosildre. Her fins for øvrig de fleste hvitblomstrede ville lignoseartene (trær og busker) i rosefamilien. Litt sørover i åpen skog vil vi finne de to lerkesporeartene hagelerkespore og fingerlerkespore (i frukt), begge artene sannsynligvis forvillet fra hager selv om fingerlerkespore er hjemlig ikke mye lenger sør. Det forekommer også ramsløk og en liten tue gulveis i området. Får vi tid, fortsetter vi sørover til Jomfrubråten stasjon, der området er mer påvirket av hagene omkring enn i nord hvor det er lite bebyggelse, og vi tar en avstikker til ruinen ovenfor Jomfrubråtveien, der det er kjent veirublom. Områdene vestenfor veien og stien gjennom området (og også litt østenfor) inngår i Ekebergskråningen naturreservat, som ble opprettet i 2008.

Turledere: Jan Wesenberg (mob. 908 88 683), wesenberg.jan@gmail.com og Ivar Holtan (mob. 900 17 120).
ti, 25.05.2010
Østlandsavdelingen

Søstermarihånd på Raje

Lørdag 22. mai: Tur til Raje.
På denne turen vil vi først og fremst se etter søstermarihånd på gamle setervoller. Det er bilveg helt frem, og lett å ta seg frem i terrenget. Ta med mat og drikke.
Oppmøte: Skollenborg (ved Shell og Kiwi), kl. 11.00
Turledere: Kirsten Myhr og Kristin Bjartnes mobil 909 52 045
lø, 22.05.2010
Buskerud Botaniske Forening

Kveldstur til Tjønnåsen vest for Slettevannet

Frammøte på parkeringsplass ved Fossumbanen kl. 17.30.
Denne åsen består av kalkgrunn og botanikken der er lite kjent av oss. Det er dog funnet noen svært fine arter der. Det går en sti på sørsida av åsen som ender ved demningen til Stulstjønna. Denne passerer en solrik (forhåpentligvis) odde ved Slettevannet hvor det sikkert passer med kveldskaffe. Fra denne stien kan vi også komme til i åsens bratte sørskrent for eventuell botanisering. Og det er ved denne stiens start fra hovedveien vi tenker å parkere etter å ha kjørt samlet fra Fossum. Ellers vil vi gå oppe på åskammen mot sør og litt rundt på åsen forøvrig.

Turleder: Christian Kortner (tlf: 91 89 41 69).
on, 19.05.2010
Telemark Botaniske Forening

Prestegårdsskogen i Aremark

Prestegårdsskogen i Aremark på leting etter gullstjerne og andre vårplanter. Frammøte ved Aremark krk. Leder: Marit Eriksen tlf.: 41663210.

Oppmøte Kl. 18.00
on, 19.05.2010
Østfold Botaniske Forening

Kjørholt/Frierstien

Frammøte på bensinstasjonen i Heistad sentrum kl. 10.30.
Fra møteplassen følger vi turleder til en bedre parkeringsplass ved Kjørholt. Derfra blir det å gå en runde sørover, dels etter Frierstien og dels på annen sti og vei. Kanskje ender vi ved Prekestolen før vi snur. På mark og eng og ikke minst blant all hvitveisen i løvskogsområdene vil vi kunne glede oss over et stort antall av vårens planter på denne turen.

Turleder: Trond Risdal (tlf: 47 28 77 40)
to, 13.05.2010
Telemark Botaniske Forening

Tur til Sierra Nevada -fjellene i Spania

Det er 4-5 ledige plasser på BBF jubileumstur.
Turens reisemål: La Alpujarra er et fjellområde som ligger ved foten av Sierra Nevada. Der er det sjarmerende fjellandsbyer, uendret gjennom hundrevis av år, som er berømte for sine fantastiske skinker og gamle håndverkstradisjoner. Landskapet er fascinerende og variert, de store topografiske kontrastene medfører en rik flora og fauna.
Turoperatør er Ibex Trex walking and wildlife holidays, hjemmeside:
http://www.ibextrex.com/?location=/web/Home
Mer informasjon: Bård Engelstad, mobil: 928 37 820, epost: ebard@online.no
on, 12.05.2010
Buskerud Botaniske Forening

Lav, moser og vårplanter, Vea/Moelv

Oppmøte på Vea - Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører nord for Moelv.
Tidspunkt: 11:00

Turen går langs Mjøsstranda nedenfor Vea. Turen fokuserer spesielt på lav og moser, men det blir også en del vårplanter å se. Vi legger opp til å bruke skolens lokaler til å studere noe innsamlet materiale. Stereoluper ol. blir tilgjengelig. De som har kan ta med lav- og moseflora.
Turledere: Janicke Haug og Anders Breili (tlf. 90 50 71 85)
lø, 08.05.2010
Innlandet Botaniske Forening

Billingstad og Åstad i Asker. Vårblomster og moser.

Torsdag 6 mai kl. 18:50
Vi møtes på Billingstad stasjon 18:50.
Off. transport: Lokaltog til Asker fra Oslo S (18.21), Nat. teatret (18.25) ankommer Billingstad jbst kl. 18.47 Med egen bil: E18 til Ikea-avkjørsel; videre langs Billingstadsletta og Billingstadveien til stasjonen. Godt med P-plasser ved jbst.

Først ser vi på en sørvendt li i boligstrøk med bl.a. marsfiol, krattfiol og bakkefiol. Videre transportetappe gjennom nytt boligfelt til Åstad naturreservat, kjent for rike snelle-askeskoger. Foruten å se på blomstringen i skogbunnen vil sveipfellmose Neckera pennata, med sine vakre kapsler, bli vist fram. NB! Husk plukkeforbud i reservatet. Etter besøket i reservatet følger vi Neselva gjennom bratt canyon med 2-3 meter fossfall og rik edelløvskog. Her bruker vi litt tid for denne lokaliteten ønskes kartlagt. Langs elva flere lokaliteter med gulveis. Deretter på gammel ridevei tilbake til Billingstad jbst. Hvis turdeltakerne ønsker det, kan vi ta en avstikker på 1 km og se på en lokalitet av den sjeldne pelsblæremose Frullania bolanderi.

Turen er 2-3 km lang, og vil vare ca. 2 timer. Tog til Oslo fra Billingstad enten 20.44 eller 21.14. Det meste av turen går på vei og gode stier, men hvis det har regnet, kan det lønne seg med fjell- eller gummistøvler i reservatet og langs Neselva.

Turleder: Svein Olav B. Drangeid (mob. 918 09 264)

 (Klikk for å se et større bilde)

 (Klikk for å se et større bilde)
to, 06.05.2010
Østlandsavdelingen

Tirsdagturene (den første i 2010).

Tirsdag 4 mai kl 16:00
Oppmøte: "Den lille kaffibaren" på Nationaltheatret stasjon Kl 16:00 (Senest 16:45).

Nytt av året:
Hver første tirsdag i månedene mai, juni, august, september og oktober er det ettermiddagstur. Denne starter kl. 16.00 fra den lille Kafébaren på Nationaltheatret stasjon (rett til vestre, inngangen fra sør fra Kong Håkon 7. gate). Vi tar tog eller T-bane til en eller annen stasjon og inventerer noe i gangavstand fra denne (i Stor-Oslo er det svært mange stasjoner å velge mellom og nesten alle skinnegående transportmidler [både over og under bakken] stopper på Nationaltheatret stasjon. Turen varer normalt til ca klokka 20.00.
Det er ikke påmelding. Man starter med en kopp kaffe/kakao/lese dagens avis kl. 16.00 på den lille kaffebaren og blir så enig om hvor dagens tirsdagstur går. Denne starter fra samme sted litt senere (typisk mellom 16.45 og 17.15) avhengig av sted som blir valgt og tidspunkt for t-bane/tog dit. For å være sikker på å ikke bli for sen må man altså senest møte klokken 16.45.

Turleder: Anders Often (mobil: 91 54 87 87)

 (Klikk for å se et større bilde)
ti, 04.05.2010
Østlandsavdelingen

Årringer arkiverer klimadata

Åpent medlemsmøte i Suhmhuset, NTNU Vitenskapsmuseet, Trondheim. Foredrag ved førsteamanuensis Terje Thun og avdelingsingeniør Helene Løvstrand Svarva. Rekonstruksjon av tidligere tiders klimaendringer kan avsløre om den globale temperaturøkningen vi opplever i dag er naturlige svingninger eller noe dramatisk nytt. Ved å studere vekstvariasjoner i trærnes årringer kan en rekonstruere sommertemperaturen år for år tilbake i tiden. Dette foredraget vil belyse denne metoden, og presentere arbeidet som er utført på furumateriale fra indre del av Sognefjorden. Helene tok sin mastergrad på dette arbeidet i 2009, med Terje som veileder.


Månedens art - maigull - blir presentert av Egil Ingvar Aune.
ma, 03.05.2010
Trøndelagsavdelingen

Ødegården ved Helgeroa

Frammøte ved kjøpesenteret Meny ved krysset der veien tar av til Stavern fra veien mellom Helgeroa og Nevlunghavn kl. 10.30.
Ødegården ligger ved Mørjefjorden litt nord for Helgeroa. Vi kjører samlet fra møtestedet til en parkeringsplass som er tilknyttet kyststien. Vi følger kyststien nordover forbi Barkevika til denne stiens ende. Vi har valgt en tur i dette området på denne tiden fordi det er en veldig fin og artsrik vårblomstring der og så er det flere fine rasteplasser i sjøkanten. Flere kulturminner er det også der som rester etter gamle ishus. Da turen foregår i Vestfold så vil vi spesielt oppfordre medlemmer i larviksavdelingen til å komme med. Derfor til de av dere i Vestfold som leser dette programmet: Spre rykte videre om denne turen!

Turleder: Harald Stendalen (tlf: 95 42 26 17).
sø, 02.05.2010
Telemark Botaniske Forening

Mosekurs, torvmoser

BBF arrangerer nytt mosekurs med Arne Pedersen. Dette kurset vil ha fokus på myrmoser, særlig torvmoser.
Servering av middag samt kaffe og kake.
Tid: Kl. 18.30
Påmelding til Kristin Bjartnes: mobil 909 52 045 eller
e-post: Kristin.Bjartnes@eikeli.vgs.no
Sted: Rosthaug videregående skole, Åmot.

BBF ønsker alle interesserte hjertelig velkommen!
to, 29.04.2010
Buskerud Botaniske Forening

Bjørn H. Smevold: Bevaringsarbeid for truete kaktusarter

ØLAs egen Bjørn Smevold er aktiv i et internasjonalt nettverk som arbeider for å redde utrydningstruete kaktusarter. Faktisk har de i kultur enkelte arter som alt er utryddet i naturen! Spennende bilder av sjeldne arter og stemningsfulle landskaper fra tørre strøk på den vestlige halvkule.

Tid og sted: kl 19.00 på Kafé Asylet (innerste lokale med inngang fra bakgården, ”Herberget”), Grønland 28, Oslo.


 (Klikk for å se et større bilde)


 (Klikk for å se et større bilde)


 (Klikk for å se et større bilde)
on, 28.04.2010
Østlandsavdelingen

Blåveistur rundt Rustankollen

Frammøte ved Lensmannsseter kl. 11.00
Ved Lensmannsseter er det to parkeringsområder. Vi velger møtested på den nederste plassen som ligger på høyre side av veien 200 m før veiens ende. Derfra er det mulig å gå en runde rundt Rustankollen om Steinsåsen, den gamle Rustansetra og Gaupåsen. En svipp opp til toppen av kollen vil også lett kunne gjøres om lysten er der og været er godt. Turen kan også legges om Løbergseter om det er lite snø igjen den veien. Godt fottøy er uansett viktig i dag.
Dagens tur går i et av våre aller rikeste blåveisområder og det er flere gode rasteplasser underveis på denne runden.

Turledere: Harald Stendalen og Magne Langerød.
sø, 25.04.2010
Telemark Botaniske Forening

Dugnad Mærrapanna

Dugnad Mærrapanna, Onsøy. Ta med grenklipper om du har. Vi vil følge opp vårt vellykkete skjøtselsarb. her ute. Leder: S.Åstrøm.

Oppmøte Kl. 12.00
lø, 24.04.2010
Østfold Botaniske Forening

Mikael Ohlson: Nyere kunnskap om dynamikk i barskog

Mikael Ohlson er professor ved UMB (tidligere NLH) på Ås, og en utrolig engasjerende lærer og foreleser. Han kan skogsøkosystemer til fingerspissene, og har mye å fortelle om hvordan skoger egentlig fungerer.

Tid og sted: kl 19.00 på Kafé Asylet (innerste lokale med inngang fra bakgården, ”Herberget”), Grønland 28, Oslo.

Kafe Asylet kart (Klikk for å se et større bilde)


Kafe Asylet bilde (Klikk for å se et større bilde)
on, 14.04.2010
Østlandsavdelingen

Smakebiter fra natur og kultur i Kina

Åpent medlemsmøte i Suhmhuset, NTNU Vitenskapsmuseet, Trondheim kl. 1900. Foredrag ved lektor Inger Gjærevoll. Hun var på en 16-dagers tur i Kina påsken 2009. Kina har nesten alle vegetasjonstyper som finnes på den nordlige halvkule med unntak av arktiske. I nord er klimaet temperert og kjølig, i sør er det tropiske regnskoger. Det totale antallet med frøplanter er ca. 30 000, hvorav over 200 slekter er endemiske. Mange av våre nyttevekster kommer fra Kina. I kveld vil hun vise bilder og fortelle om en reise i Midtens Rike.

Professor Kjell Ivar Flatberg presenterer månedens art - gulmøkkmose.
ma, 12.04.2010
Trøndelagsavdelingen

Knopp- og kvist-tur

Bli med og lær deg treslagene slik de ser ut om vinteren! Dette er en (nesten) fast tradisjon i ØLA. Vi har i år valgt området rundt Ljanskollen i Oslo, hvor nesten alle våre viktigste ville treslag vokser (og noe supplerer vi ”medbragt”). Ledere: Øystein Ruden og Jan Wesenberg.

Oppmøte: kl. 11.00, P-plassen ved Hvervenbukta/Ljanskollen. Dessverre har buss 79 ennå ikke begynt å gå til Hvervenbukta så tidlig i sesongen, men buss 83 stanser på Fiskevollen (et lite stykke å gå). Sjekk rutetider!
sø, 11.04.2010
Østlandsavdelingen

ORKIDEER I BUSKERUD

STATUS FOR VÅRE ORKIDEER I BUSKERUD.
Foredrag av Even Woldstad Hansen, Samarbeidsrådet for biologisk mangfold.
Even viser også Finn Michelsens fantastiske orkidebilder.

FORVALTNINGSPLANER FOR KALKFURUSKOG, VIKTIG VOKSEPLASS FOR ORKIDEER
Foredrag av Rune Noreide, rådgiver, miljøvern hos Fylkesmannen i Buskerud

Sted: Norkirken Drammen, Rådhusgata 25
Tid: 22.mars kl. 19.00
Gratis adgang.
Salg av kaffe, te og kaker.
ma, 22.03.2010
Buskerud Botaniske Forening

Årsmøte BUSKERUD BOTANISKE FORENING

Det innkalles til årsmøte i Buskerud Botaniske Forening.
Sted: Mjøndalen skole, personalrommet.
Tid: 11. mars 2010 kl.18.30.
Først årsmøtesaker, deretter bilder og foredrag om
blomster på Svalbard, ved Bjørg Skogmo

to, 11.03.2010
Buskerud Botaniske Forening

Årsmøte

Årsmøte i Statens Hus, Moss, Kl. 19.00.
Papirene sendes alle. Styremøte kl. 18.00 med egen innkalling. Etter årsmøtet vil Oddvar Pedersen fortelle om Floraen på Lista med vekt på nyinnvandrere i norsk natur. Enkel servering.
on, 10.03.2010
Østfold Botaniske Forening

Årsmøte Innlandet botaniske forening

Innlandet botaniske forening har årsmøte 4. mars klokka 19:00.
Sted: Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører.
Skolen ligger tre kilometer nord for Moelv.

I tillegg til årsmøtesaker vil Rune Anderaa ha et foredrag om fremmede planter. Jon Bekken vil fortelle litt om handlingsplaner for truede arter, og om handlingsplanen for dvergmarinøkkel, som fylkesmannen i Oppland har ansvaret for.
Det blir servering av kaffe og kaker.

to, 04.03.2010
Innlandet Botaniske Forening

Årsmøte og medlemmenes egne bilder

Årsmøte med vanlige årsmøtesaker og valg av delegater til Landsmøtet i mai 2010. Etter møtet: Medlemmenes egne bilder fra siste sesong. Har du digitale bilder du vil vise fram, så ta dem med (men vi setter et tak på 50 bilder per person, og improviserer). Vi har PC, prosjektor og lerret.

Tid og sted: kl. 19.00 på Kafe Asylet (innerste lokale med inngang fra bakgården, "Herberget"), Grønland 28, Oslo.
on, 03.03.2010
Østlandsavdelingen

Naturvariasjon i Kaukasus

Årsmøte og åpent medlemsmøte i Suhmhuset, NTNU Vitenskapsmuseet, Trondheim. Årsmøte starter kl. 1900 og foredragsdelen ca. kl. 1930. Foredrag ved Berit Forbod Moen og Asbjørn Moen. Les mer på
http://www.ntnu.no/vmuseet/nathist/nbf_tla/moeter_v2010.html#0103
ma, 01.03.2010
Trøndelagsavdelingen

ÅRSMØTE TBF 2010

Årsmøtet i TBF vil vi holdt 12. februar kl 18.30 på Dag Bondeheim i Skien.
Etter årsmøtet vil Tor Melseth holde foredrag om Floraen i Søndre Vestfold.
Kvelden avsluttes med servering av snitter, kake, te og kaffe.
For dette betales det kr 100

Vi ønsker vel møtt til årsmøte!
fr, 12.02.2010
Telemark Botaniske Forening

Truede arter får evig liv

Åpent medlemsmøte kl. 1900 i Suhmhuset, NTNU Vitenskapsmuseet. Foredrag om ColdGene-prosjektet ved professor Hans K. Stenøien. Stipendiat Heiko Liebel presenterer månedens art - huldreblom. Les mer på http://www.ntnu.no/vmuseet/nathist/nbf_tla/moeter_v2010.html#0102
ma, 01.02.2010
Trøndelagsavdelingen

Julemøte i ØLA 2009


 (Klikk for å se et større bilde)

Julemøte på Sandermosen stasjon. Møtet du ikke må gå glipp av. Det blir foredrag av Klaus Høiland om Darwins drøm. Vi serverer suppe og rundstykker (kr 30). Det blir også muligheter for å kjøpe øl. Toget (lokaltog til Jaren) går fra Oslo sentralstasjon kl.17:47 og siden vi må bestille stopp på Sandermosen er det viktig at de som kommer med toget tar denne avgangen. Retur til Oslo fra Sandermosen er 22:32. Vanlig sporveisbillett gjelder.

Sandermosen stasjon er en opplevelse, og likeså dette spesielle julemøtet. For mer informasjon om Sandermosen stasjon se. http://www.kulturbanen.no/

Spørsmål eller kommentarer kan sendes til:. foredrag@nbf-ostland.no

Velkommen skal dere være!
on, 09.12.2009
Østlandsavdelingen

Julemøte i BBF

Julemøte 3. desember kl.18.30 på personalrommet på Mjøndalen skole.
Det blir servert gløgg, kaffe og kaker.
Utlodning av fine gevinster og fremfor alt – ta med egne bilder som du kan dele med oss andre.
Jubileumsturen til Spania i mai 2010 presenteres.
to, 03.12.2009
Buskerud Botaniske Forening

Plantelivet og andre rariteter på Galapagos

Torsdag 5.november kl. 19.00.
Åpent møte i Statens Hus, Moss. Tema: Plantelivet og andre rariteter på Galapagos med J.I.Båtvik. Enkel servering.
to, 05.11.2009
Østfold Botaniske Forening

Jubileumsfest for Buskerud Botaniske Forening

I år fyller Buskerud Botaniske Forening 10 år, og i den anledning blir det jubileumsfest lørdag 17. oktober på Tyrifjord hotell.

Program

Kl. 14.00
- Botanisk tur i Peterslia
- Kaffe, bål og litt å bite i
- Oppmøte ved klubbhuset til Vikersund Alpin (ovenfor hotellet)

Kl. 18.00
- Festmiddag på Tyrifjord hotell
- Presentasjon av jubileumsturen
- Til kaffen vil Audun Jahren vise bilder, og fortelle fra turen til Estland med Naturvernforbundet i Buskerud

Pris
Medlemmer i BBF/spesielt inviterte gjester: 400.-
Ikke-medlemmer: 500.-

Påmelding
Bindende påmelding innen 25. september ved innbetaling til konto 2280.33.22922. Merk betaling med navn.

De som ønsker å overnatte, tar selv kontakt med hotellet og bestiller dette.
lø, 17.10.2009
Buskerud Botaniske Forening

Opplæring i www.artsobservasjoner.no, Drammen, 14. oktober

14. oktober kl.17.30. Drammen bibliotek.
Rapporteringssystemet for karplanter, moser, alger, sopp og lav
Rapportsystemet for vekster er utviklet av Artsdatabanken (Norge) i samarbeid med Norsk Botanisk Forening (NBF) og Norges Sopp og Nyttevekstforbund (NSNF).
http://artsobservasjoner.no/vekster/

Norsk Botanisk forening har nye nettsider, deriblant forum hvor man kan dele interessante funn, legge ut bilder, spørre om hvilke planter man har funnet ut fra bilder og beskrivelser og mye mer. http://www.botaniskforening.no/

Opplæringstilbud:
BBF ønsker å tilby lokal opplæring i disse systemene.
Du må melde deg på til Kristin Bjartnes, mobil 909 52 045 eller pr. epost kristin.bjartnes@eikeli.vgs.no.
Bibliotekene har trådløst nettverk vi kan benytte, så ta med deg bærbar PC dersom du har. Skaff deg gjerne brukernavn og passord på forhånd, men dette er ingen forutsetning.
on, 14.10.2009
Buskerud Botaniske Forening

En bybotanisk tur i Oslo.

Søndag 4. oktober.
Fremmøte ved Nationaltheatret T-banestasjon, ved benkene ved fontenen, kl. 11.00.
Turleder: Tore Berg (tlf. 975 02 649 (p) eller 22 85 17 48 (Botanisk museum)).
sø, 04.10.2009
Østlandsavdelingen

Tur til Refsnes på Jeløy, hovedvekt på sopp

Lørdag 26.september kl. 11.00
Tur til Refsnes på Jeløy med hovedvekt på sopp i samarbeid med Moss Sopp- og Nyttevekstforening. Jeløya er kjent for å være en særdeles spennende øy for mange organismegrupper, ikke minst sopp knyttet til gamle og døende trær. Frammøte nedenfor Refsnes naturreservat.
Ledere: Even W.Hanssen & Reidun Braathen.
lø, 26.09.2009
Østfold Botaniske Forening

Opplæring i www.artsobservasjoner.no, 21. september, Hokksund

21. september kl.17.30. Hokksund, Øvre Eiker bibliotek
Rapporteringssystemet for karplanter, moser, alger, sopp og lav
Rapportsystemet for vekster er utviklet av Artsdatabanken (Norge) i samarbeid med Norsk Botanisk Forening (NBF) og Norges Sopp og Nyttevekstforbund (NSNF).
http://artsobservasjoner.no/vekster/

Norsk Botanisk forening har nye nettsider, deriblant forum hvor man kan dele interessante funn, legge ut bilder, spørre om hvilke planter man har funnet ut fra bilder og beskrivelser og mye mer. http://www.botaniskforening.no/

Opplæringstilbud:
BBF ønsker å tilby lokal opplæring i disse systemene.
Du må melde deg på til Kristin Bjartnes, mobil 909 52 045 eller pr. epost kristin.bjartnes@eikeli.vgs.no.
Bibliotekene har trådløst nettverk vi kan benytte, så ta med deg bærbar PC dersom du har. Skaff deg gjerne brukernavn og passord på forhånd, men dette er ingen forutsetning.
ma, 21.09.2009
Buskerud Botaniske Forening

Tur til Trillemarka 20. september

Trillemarka-Rollagsfjell er Norges største skogreservat, og det var registrert 129 rødlistearter i området på vernetidspunktet.

Tidspunkt: 20. september kl.11.00
Oppmøtested: Rollag stavkirke
Faglig ansvarlig: Tom Hellik Hofton
Kontakt: Kristin Bjartnes, mobil 909 52 045
sø, 20.09.2009
Buskerud Botaniske Forening

Ruderatturer i september.

Lørdag 19. september – søndag 20. september
Vi besøker avfallsplasser for å se hvilke eksotiske planter som dukker opp i år.
Turleder: Tore Berg (tlf. 975 02 649 (p) eller 22 85 17 48 (Botanisk museum)).

Turene blir sannsynligvis holdt som vist nedenfor, men dette avhenger av at vi kan
komme inn på fabrikkområdet på Hurum på oppsatt dato. Kanskje kan turen til Hurum
bli allerede 20. september, slik at Moss eller Fredrikstad besøkes 19. september.
Ta derfor kontakt med Tore Berg før 20. september!
Ant. L ørdag 19. september – søndag 20. september: Til Moss og Fredrikstad.
Ant. Søndag 27. september: Til Hurum.
lø, 19.09.2009
Østlandsavdelingen

Mosetur til Etterstadskogen og Svartdalen (nedre del av Alna).

Lørdag 5. september.
Fremmøte på Brynseng T-banestasjon (ved kiosken) kl. 11.00.
Turleder: Arne Pedersen ar-bryum@online.no, tlf. 22 37 00 40 (p) / 902 11 061.
lø, 05.09.2009
Østlandsavdelingen

« Forrige side | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | Neste side »

 
Kategorier
 
Søk 
Valg
 
         
Botanikkforum © 2008 NBF Gå til toppen av siden
This page was generated in 0,34 seconds. Snitz Forums 2000