Hva skjer?
Brukernavn:
Passord:
Lagre passord
Glemt passordet ditt?
Hovedside | Brukerprofil | Registrering | Botanikkforum | Hva skjer | Fotogalleri | Herbariet | Medlemmer | Hjelp hva skjer
         
 
Utgåtte aktiviteter
     
 
Aktivitet
Dato
 
Resultater 1041 - 1080 of 1428 « Forrige 40   Neste 40 »

Villblomstenes dag

Nordkapp og omegn turlag vil gjerne være med å markere villblomstenes dag 17. juni.
Kontaktperson: Greta F. Andersen
Mer informasjon kommer etterhvert.
on, 22.02.2012
Nordnorsk Botanisk Forening

Klosterflora frå Lesvos, Hellas

Foredrag ved Ingar Pareliussen
Universitet i Agder sitt studiesenter Metochi på øya Lesvos er utgangspunktet for ein tur rundt i ulik vegetasjon på øya Lesvos. Med utgangspunkt i plantene som er å finne i klostergarden tar vi sveip i området rundt klosteret og opp i høgda og ned på stranda. Litt smakebitar frå historie og kultur blir det og tid til. Ingar Pareliussen jobbar på Dronning Mauds Minne høgskule og arrangerer årlege skriveseminar ved klosteret for tilsette i universitet og høgskulesystemet.

Møtestart: klokka 19.00
Møtestad: NTNU Vitskapsmuseet, i auditoriet i Suhmhuset, Elvegata 6, Trondheim


ma, 06.02.2012
Trøndelagsavdelingen

KVASSDÅ OG DENS NÆRE SLEKTNINGER

v/ Anne Krag Brysting

Onsdag 6. februar kl. 18.30 på Mule Varde.
Møteansvarlig: Harald Stendalen

Foredragsholderen er førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo, og forsker på planteevolusjon og plantesystematikk. Hun er spesielt interessert i polyploide planter, dvs. slike som har mer enn to sett av kromosomer. Hun vil fortelle historien om kvassdå og dens nære slektninger - hvordan Arne Müntzing på 30-tallet i veksthuset sitt klarte å krysse seg frem til en polyploid plante som var helt lik den kvassdå som vi kjenner fra naturen, og hvorledes en med moderne DNA-metoder har testet Müntzings hypotese om opprinnelsen av kvassdå.
ma, 06.02.2012
Telemark Botaniske Forening

”JEG VELGER MEG”

Mandag 30.januar kl. 18.30 på Mule Varde
Møteansvarlig: Bjørn Erik Halvorsen.

Tradisjonen med ”Jeg velger meg”- kveld har vi tenkt å holde i hevd også i år. Det er fordi medlemmene da kan få bidra med et botanisk emne de har spesiell interesse av, og kan bringe det videre til glede for oss andre. Eksempelvis har vi sett nærmere på plantefamilier, andre hobbyer som er knyttet opp til planter eller reiser som er tatt, og der botanikk har utgjort en viktig del av denne. Vi er åpne for forslag til temaer denne kveld. Kontakt gjerne styret dersom du har idéer eller vil vise bilder.
ma, 30.01.2012
Telemark Botaniske Forening

Ei botanisk reise i Himmelfjella

Onsdag 25. januar kl. 19 blir det medlemsmøte i NNBF i Rotunden (kafeen) på Tromsø museum.

Per K. Bjørklund holder lysbildeforedraget "Ei botanisk reise i Himmelfjella". Gjennom lysbilder gjenopplever Per en ti dagers fjelltur for 16 år siden i et særs vakkert og blomsterrikt fjellandskap i Tien Shan (Himmelfjella) i Kirgistan og Kasakhstan.

Enkel servering.

Sett av denne kvelden til botanisk påfyll og trivelig samvær.

Møtet blir ikke annonsert, men er åpent for alle, så ta gjerne med venner som ikke er medlemmer i Norsk botanisk forening.
on, 25.01.2012
Nordnorsk Botanisk Forening

BLOMSTRENDE SOMMERMINNER

v/ foreningens medlemmer

Mandag 9. januar kl. 18.30 på Mule Varde
Møteansvarlig: Christian Kortner

Har du hatt noen fine botaniske opplevelser som du ønsker at andre skal få del i? Denne kvelden er sjansen til stede. Ta med dine fotominner for fremvisning. Da det erfaringsmessig er mange som ønsker å vise bildene sine, ber vi om at hver enkelt ikke tar med mer enn ca. 50 bilder.
ma, 09.01.2012
Telemark Botaniske Forening

Julemøte i ØLA

Onsdag 7. desember:
Julemøte. Anders Often forteller om feltarbeid i Slottsparken i Oslo, med uventet resultat. Klokkeslett og sted blir annonsert seinere.
on, 07.12.2011
Østlandsavdelingen

Sjeldne lav i boreal regnskog i Trøndelag

Foredrag ved Håkon Holien

Håkon er førsteamanuensis ved Avdeling for landbruk og informasjonsteknologi, Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT). Dei nedbørrike barskogane i Midt-Norge huser ein lavflora som er unik i europeisk samanheng. Foredragshaldaren vil gi oss eit innblikk i desse lavartane og miljøet dei veks i.

Månadens plante: Juletreet (ikke bare gran og edelgran) #8722; presentert av Inger Gjærevoll

Møtestad: NTNU Vitskapsmuseet, Suhmhuset, Elvegata 6, Trondheim
Møtestart: kl. 19.00
ma, 05.12.2011
Trøndelagsavdelingen

Julemøte på Mjøndalen skole kl.18.30

Jan Sørensen viser bilder fra Gotland.
Medlemmene viser egne bilder.
Kirsti Østlund gir oss referat fra Sabima-seminar.
Kaker, kaffe og utlodning.
Litt om GPS og www.artsobsrvasjoner.no.
ma, 05.12.2011
Buskerud Botaniske Forening

JULEMØTE MED BILDER FRA SOMMEREKSKURSJONEN

Fredag 2. desember kl 18.30 i Sundjordet idrettsforenings klubbhus, Porsgrunn.
Møteansvarlig: Styret ved Esther Broch

Årets sommerekskursjon gikk til Bornholm. Her hadde vi noen fantastiske dager blant orkidéer og annet fint. Vi tror at alle deltagerne hadde stort botanisk og sosialt utbytte av turen og vi ser frem til å gjenoppfriske, og å dele med de som ikke deltok, noen av høydepunktene. Så finn frem bilder, både dias, papir og digitale.

Frivillige som vil hjelpe til med å dekke border, pynte, koke kaffe etc. bes om å ta kontakt med styret. Ellers serverer vi julegløgg og pepperkaker, og vi håper som før at de som vil dele litt av julebaksten med oss, tar med seg hjemmebakte kaker.
fr, 02.12.2011
Telemark Botaniske Forening

Verdens største blomst

Onsdag 16. november:
Verdens største blomst - foredrag av Mika Bendiksby
Møte på asylet. Mika Bendiksby: Verdens største blomst, Rafflesia arnoldii. Mika studerer denne merkelige parasittplantas systematikk og evolusjon, og har selv vært på feltarbeid i regnskogen i Indonesia for å studere den i felt og samle materiale.
Kafé Asylet, Grønland 28, vis à vis Grønlands torg, Oslo, kl. 19.00.
Vårt lokale er innerst i gården, med egen dør. Hyggelig sted med egen peis. De som ønsker å møtes til middag, kan møte i selve kafeen (fra kl. 18.00) – vi er alltid noen som sitter der!
on, 16.11.2011
Østlandsavdelingen

FLORASTREIF I AFRIKA

Ved Charlotte Sletten Bjorå

Onsdag 16 november kl 1900, Granborg på Odberg i Lågendalen
Møteansvarlig: Styret v/Dagny Mandt

Charlotte Sletten Bjorå kommer og deler sine opplevelser med oss gjennom sitt foredrag "Florastreif i Afrika - planter og røverhistorier fra feltarbeid i Afrika". Vi har enkel servering (kr 30) litt utpå kvelden. Alle er velkomne!

Granborg ligger på venstre side av RV40 ca 8 km nord for Essostasjonen i Kvelde eller ca 2 km sør for veiskillet til Hvarnes.
on, 16.11.2011
Larvik Botaniske Forening

ARTSOBSERVASJONER OG SYLTETØYKVELD

v/Even W. Hanssen

Mandag 14. november kl. 18.30 på Mule Varde.
Møteansvarlig: Christian Kortner

Vi får besøk av Even Woldstad Hanssen fra Sabima/NBF og som mange av oss kjenner fra før. Even vil snakke omendringene som snart kommer i forbindelse med ny versjon av Artsobservasjoner. Det er litt usikkert om endringene er gjennomført til møtet. I tillegg vil Even også ta for seg noen rødlistearter som kanskje rød skogfrue, myrflangre og ertevikke og informere om status og eventuelle nyfunn av disse.
Etter foredraget blir det syltetøy og vafler. Vi håper mange tar med seg en prøve fra høstens hjemmelagde syltetøy enten bærene kommer fra skogen eller er plukket i hagen!
ma, 14.11.2011
Telemark Botaniske Forening

Flommarksskog i Nord-Trøndelag

Foredrag ved Bjørg Rindal

Bjørg er høgskolelektor ved Avdeling for lærerutdanning, Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT). I foredraget tar ho oss med til verneområde for flommarksskog i Nord-Trøndelag. Ho vil fortelje om flommarksvegetasjon, om endringar i vegetasjon og flora som har skjedd sia vernet og om utfordringar for forvaltninga av desse områda.

Møtestad: NTNU Vitskapsmuseet, Suhmhuset, Elvegata 6, Trondheim
Møtestart: kl. 19.00
ma, 07.11.2011
Trøndelagsavdelingen

Åpent møte

Åpent møte i Statens Hus, Moss. Vi får besøk av professor emeritus Olav Skulberg fra NIVA som vil fortelle om temaet: Biofilm og glyealger – slimet som livsgrunnlag Enkel servering.
Frammøte Kl. 1900
to, 03.11.2011
Østfold Botaniske Forening

ORKIDÉER I TELEMARK

v/Bjørn Erik Halvorsen

I regi av Porsgrunn Frilufts- og Miljøråd.
Onsdag 2. november kl. 18.30 på Mule Varde
Kafeen åpner kl. 18.00.
Møteansvarlig: Trond Risdal

Telemark har nesten 30 ulike viltvoksende orkidéer. Noen er små og folk flest vet ikke engang at dette er en orkidé. Andre er staslige og markerer seg i terrenget. Har du kanskje sett Telemarks fylkesblomst som er orkidéen Søstermarihånd?
on, 02.11.2011
Telemark Botaniske Forening

Dugnad på Nakholmen

Søndag 30. oktober:
Dugnad på Nakholmen.
Vi har påtatt oss å fjerne gravbergknapp og sibirbergknapp i naturreservatet sørvest på øya. Ta med vanter eller hagehansker og gjerne et sitteunderlag, samt matpakke og termos.
Oppmøte: Båt nr. 92 fra Vippetangen kl. 10:45.
Retur fra Nakholmen: kl. 15:01 eller (siste avgang) 16:21.

Kontaktperson:
Jan Wesenberg (90888683 / wesenberg.jan@gmail.com).
sø, 30.10.2011
Østlandsavdelingen

Soppmøte

v/ Anna-Elise Torkelsen

Torsdag 20. oktober kl. 18.30 på Mule Varde
Møteansvarlig: Esther Broch

Foredragsholderen har vært hos oss før, men det er lenge siden. Hun er biolog og amanuensis eremita ved Naturhistorisk Museum ved universitetet i Oslo. Det endelige valg av tema ble dessverre ikke klart før programmet måtte i trykken. Men det er ingen fare. Hun kjenner soppriket. I dag er hun leder av Forum for soppsakkyndige og Forum for soppfargere. I august var hun foreleser på kurs for soppsakkyndige på Notodden.
to, 20.10.2011
Telemark Botaniske Forening

Sommerens bilder

Onsdag 19. oktober:
Møte på asylet. Sommerens bilder.
Vi er spent på å se hva du har sett i sommer! Kafé Asylet, Grønland 28, vis à vis Grønlands torg, Oslo, kl. 19.00. Vårt lokale er innerst i gården, med egen dør. Hyggelig sted med egen peis. De som ønsker å møtes til middag, kan møte i selve kafeen (fra kl. 18.00) – vi er alltid noen som sitter der!
on, 19.10.2011
Andre

Rundtur i Østmarka

Søndag 16. oktober.
Rundtur i Østmarka fra Bysetermosan (Vangen - Tonekollen - Delisæterfjorden - Rausjøgrenda).
Vi prøver oss på enn lengre tur på tampen av sesongen, på blåmerkede stier (evt. noe skogsbilvei) rundt
Mosjøen i Enebakk. Det er ikke mye som blomstrer nå, men vi passerer interessante lokaliteter som
Tonekollen og Vestre Delisæterdalen, og er så vidt innom Østmarka naturreservat. Turen vil bli på rundt
15 km i stedvis kupert terreng, og vi beregner å bruke mye av dagen.Ta med nok matpakker!
Oppmøte:
Bysetermosan P-plass v/oppslagstavle kl. 10.30. Det går ingen buss hit, men det er mulig å ta buss 501 fra
Oslo Bussterminal kl. 09.50 til Fjell (kl. 10.17) hvis man avtaler henting her på forhånd.
Turledere:
Anders Often (915 48 787 / anders.often@nina.no)
Dag Hovind (450 39 237 / dhovind@broadpark.no).
sø, 16.10.2011
Østlandsavdelingen

Tirsdagsturene

Tirsdag 4. oktober:
Den siste tirsdagsturen denne sesongen.

Tirsdagsturer hver første tirsdag i månedene april, mai,juni, juli, august, september og oktober. Oppmøte: «Den lille kaffi baren» på Nationaltheatret stasjon kl. 16.00 (senest 16.45).
Turleder: Anders Often (mobil: 915 48 787).
ti, 04.10.2011
Østlandsavdelingen

Tirsdagsturene

Tirsdagsturer hver første tirsdag i månedene april, mai, juni, august, september og oktober. Oppmøte: "Den lille kaffibaren" på Nationaltheatret stasjon Kl 16:00 (Senest 16:45). Turleder: Anders Often (mobil: 91 54 87 87).
ma, 03.10.2011
Østlandsavdelingen

Fjellflora i Andes – noen botaniske og kulturelle inntrykk fra feltarbeid i Bolivia

Foredrag ved Jarle Holten og Sverre Lundemo.
I februar 2011 besøkte Jarle og Sverre Bolivia for å gjera feltarbeid i Sajama nasjonalpark. Arbeidet var ein del av “GLORIA slope approach”, eit metodisk opplegg for å studere mulege endringar i fjellplantemangfaldet i forhold til klimaendringar.
Jarle driv firmaet Terrestrisk Miljøforskning og forskar på planteøkologi og plantegeografi. Dei siste 10 åra har han hatt hovudvekt på fjellflora og fjellvegetasjon innanfor samarbeidsprosjektet GLORIA.
Sverre er forskar ved NTNU Vitskapsmuseet. Han nyttar populasjonsgenetiske metodar for å studere økologi og evolusjon hos planter.

Månadens plante: Falkbregne Polystichum aculeatum presentert av Eli Fremstad

Møtestad: NTNU Vitskapsmuseet, Suhmhuset, Elvegata 6, Trondheim
Møtestart: kl. 19.00
ma, 03.10.2011
Trøndelagsavdelingen

Mulig ruderattur

Lørdag 1. oktiber:
Mulige ruderatturer. Ta kontakt for å avtale turmål og oppmøte.
Turleder: Tore Berg (tlf 97503649).
lø, 01.10.2011
Østlandsavdelingen

Mulig ruderattur

Søndag 25. september:
Mulige ruderatturer. Ta kontakt for å avtale turmål og oppmøte.
Turleder: Tore Berg (tlf 97503649).
sø, 25.09.2011
Østlandsavdelingen

Tur til Sem i Asker

Søndag 25. september:
Tur til Sem i Asker, edelløvskog og rasmark.
Buss nr. 706 fra Asker (i retning Sandvika) kl. 10.52, til Sem Gjestegård. Oppmøte ved bussholdeplassen Sem Gjestegård kl. 11.00.
Turledere:
Anders Often (91548787 / anders.often@nina.no
Jan Wesenberg (90888683 / wesenberg.jan@gmail.com
Ingen påmelding, bare møt opp!
sø, 25.09.2011
Østlandsavdelingen

Mulig ruderattur

Lørdag 24. september:
Mulige ruderatturer. Ta kontakt for å avtale turmål og oppmøte.
Turleder: Tore Berg (tlf 97503649).
lø, 24.09.2011
Andre

Mulig ruderattur

Lørdag 24. september:
Mulige ruderatturer. Ta kontakt for å avtale turmål og oppmøte.
Turleder: Tore Berg (tlf 97503649).
lø, 24.09.2011
Østlandsavdelingen

Mulige ruderatturer

Søndag 18. september:
Mulige ruderatturer. Ta kontakt for å avtale turmål og oppmøte.
Turleder: Tore Berg (tlf 97503649).
sø, 18.09.2011
Østlandsavdelingen

Gammelskogstur i Lillehammer

Høsttur i gammelskog. Turen går til Kinnkjølen i Lillehammer. Typiske lav, moser og sopp i eldre granskog blir tema på turen, og det blir mulighet til å se bla. huldrestry. Oppmøte ved Statoil Strandtorget på Lillehammer kl. 1000. Turleder: Anders Breili (tlf. 90507185).
sø, 11.09.2011
Innlandet Botaniske Forening

Vandring i Botanisk hage

Vandring i Botanisk Hage på Tøyen i Oslo for å se nærmere på høstaspektet i hagen, primært norsk flora.
Frammøte Kl. 1100.
Leder: S.V.Gustavsen.
lø, 10.09.2011
Østfold Botaniske Forening

Tirsdagsturene

OBS! OBS! Denne går på mandag 05.09.2011


Tirsdagsturer hver første tirsdag i månedene april, mai, juni, august, september og oktober. Oppmøte: "Den lille kaffibaren" på Nationaltheatret stasjon Kl 16:00 (Senest 16:45). Turleder: Anders Often (mobil: 91 54 87 87).
ma, 05.09.2011
Østlandsavdelingen

Omvisning i NTNU Ringve botaniske hage

Omvisning i NTNU Ringve botaniske hage, Lade allé 58 (oppmøte ved veksthusa kl. 19.00)

Dagleg leiar, museumslektor Vibekke Vange vil orientere om den botaniske hagen og ta oss med på ein rundtur til dei ulike anlegga i hagen. Det vil bli lagt vekt på planter som blomstrar på seinsommaren/tidleghausten og andre attraksjonar som byr seg fram i september. Ta omsyn til vertilhøva og ver kledd og skodd for å vera ute ein times tid. Etter omvisinga samlast vi i hagen sitt lunsjrom/bilbliotek for kaffe/te, kaker og planteutlodning.
ma, 05.09.2011
Trøndelagsavdelingen

Sopptur

Frammøte ved parkeringen til Lietorvet i Skien kl.11.00.
Heller ikke i år bestemmer vi turmålet på forskudd. Det får være turleders privilegium å se seg ut et antatt godt område. Skulle det vise seg å være et håpløst soppår eller at turen er for tidlig kan det bli endring eller avlysning. Er du i tvil ta kontakt med turleder. Det samme gjelder om du vil vite hvor turen går for om mulig å korte ned kjørelengden.
Turleder: Esther Broch (tlf. 35 53 05 86).
sø, 04.09.2011
Telemark Botaniske Forening

Sopptur i Leinstrandmarka

Oppmøte: Parkeringsplassen ved Hestsjøen i Leinstrandmarka kl. 10.00.

sø, 04.09.2011
Trøndelagsavdelingen

Jypleviktangen i Bamble

Frammøte ved Lasses på Rugtvedt kl. 10.30 eller parkeringsplassen til Jypleviktangen kl.11.00.
Fra parkeringsplassen går vi en runde på kryss og tvers i området ut mot Jypleviktangen. Det finnes sjeldne sopper i området så det er også noe vi må tenke på i dag.
Turleder: Turkomitéen (tlf. 91 89 41 69).
sø, 28.08.2011
Telemark Botaniske Forening

Tur på Neshalvøya

Turen var opprinnelig tenkt som en tur for å se på pusleplantetur langs Mjøsa. På grunn av høy vannstand i Mjøsa er det for vanskelige forhold for dette. Det vil i stedet bli en tur i tørrere omgivelser på Nes. Vi tar sikte på å se etter arter som sprøarve, vassveronika, vaniljerot mm. Oppmøtested er Tingnes klokka 1100. Turleder: Asle Bruserud (tlf. 90951781).
lø, 27.08.2011
Innlandet Botaniske Forening

Orsjømyrene i Mælum

Frammøte ved Mælum kirke kl. 10.00.
Vi samkjører videre litt nordover til vi tar av vei til Tveitan. Vi følger denne ca 3 km vestover hvor vi må parkere ved veikryss. Derfra går vi et lite stykke på skogsbilvei inn til myrene. Kommer man fra ulefosskanten kan man godt møte der vi skal begynne å gå. Orsjømyrene er verneområde. Det må vi ta hensyn til ved å bevege oss varsomt på myrene. Husk egnet fottøy. Fra faktaark til Direktoratet for naturforvaltning har vi hentet denne beskrivelsen: Formålet med fredningen er å bevare et variert myrkompleks av stor landskapsmessig verdi i sin naturlige tilstand. Relativt stor lavlandsmyr bestående av flere myrelement. Det sentrale partiet har bygd seg opp slik at vegetasjonen der bare blir tilført næring gjennom regnvann (nedbørsmyr). Øvrige deler er jordvannspåvirka og til dels svært fuktig. Myra er et av de største ombo-minerotrofe myrkompleks i helt urørt stand i lavere strøk i Telemark. Forekomst av smalmarihand.
Turleder: Bjørn Erik Halvorsen (tlf. 35 55 42 57).
sø, 21.08.2011
Telemark Botaniske Forening

Gaupetjenn i Valebø

Frammøte ved Fossumbanen kl.10.00.
Vi kjører nordover til Valebø og for de som måtte komme nordfra tar vi en oppsamling ved nordre avkjøring til Valebø ca. kl 10.30. Litt begrensede parkeringsmuligheter gjør at vi bør samles i færrest mulig biler. Det må påregnes litt gangavstand men turen kan neppe kalles strabasiøs. Turen går til Gaupetjenn som ligger litt vest for vei og jernbane og litt nord for selve Valebø. Der er spennende myr med mange starr bl.a. klubbestarr. Varmekjære løvtrær som eik, lønn og hassel borger for at der kan det være mer å finne. På en annen myr rett i nærheten er det observert smalmarihand. Funn av sopp og bær kan heller ikke utelukkes. Sørg for egnet fottøy.
Turleder: Christian Kortner (tlf. 91 89 41 69).
sø, 14.08.2011
Telemark Botaniske Forening

Feltkurs i gras ved Anders Often 14. august kl.10.00

Feltkurs i gras ved Anders Often, NINA.
Sted: Rødtangen, Hurum. Vi parkerer på den store åpne plassen ved nedkjøringen til Rødtangen camping, Holmsbu.
Turleder anbefaler å deltagere å ta med lupe som forstørrer 10x, plastposer til belegg og gjerne Lids flora (evt. Mosbergs flora).
sø, 14.08.2011
Buskerud Botaniske Forening

« Forrige side | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | Neste side »

 
Kategorier
 
Søk 
Valg
 
         
Botanikkforum © 2008 NBF Gå til toppen av siden
This page was generated in 0,19 seconds. Snitz Forums 2000