Hva skjer?
Brukernavn:
Passord:
Lagre passord
Glemt passordet ditt?
Hovedside | Brukerprofil | Registrering | Botanikkforum | Hva skjer | Fotogalleri | Herbariet | Medlemmer | Hjelp hva skjer
         
 
Utgåtte aktiviteter
     
 
Aktivitet
Dato
 
Resultater 561 - 600 of 1428 « Forrige 40   Neste 40 »

Høstbotanikk på Hvaler

Lørdag 16. august kl. 11.
Høstbotanikk på Hvaler, Vikertangen på Asmaløy (søter og øyentrøst) og Ilemyr på Vesterøy (myrplanter).
Frammøte ved bensinst. på St.Croix i Fr.stad kl. 10.15 for felleskjøring for den som ønsker.
Leder: Bård Haugsrud, tlf. 92892846.Alle er hjertelig velkomne på våre møter og turer, både medlemmer og ikke-medlemmer!

lø, 16.08.2014
Østfold Botaniske Forening

Tur til Arøy i Kragerøskjærgården

Frammøte ved brygga i Valle kl. 10.30.
Vær ute i god tid for å få parkert. Vi spleiser på taxibåt.
Arøy ligger flott til i Kragerøs skjærgård. I august er det nok mest spennende å finne i strandengene her ute, men vi tar en rundtur på øya for å se hva vi kan finne. Det er ballastjord på Arøy, så inne imellom de gamle husene kan det være litt av hvert. Arøy er også kjent for den kjempestore eika, utsikten fra Vakthusheia og jettegrytene, så det burde bli en flott tur uansett. Hjemreise på ettermiddagen.
Turleder: Jan Åge Pedersen (tlf. 90916186)
lø, 16.08.2014
Telemark Botaniske Forening

Kartleggingshelg i Grane og Hattfjelldal

Lørdag 16.- søndag 17. august Kartleggingshelg i Grane og Hattfjelldal, Nordland. Frammøte i Hattfjelldal sentrum (handlesenter ved rundkjøringa) lørdag 16.8. klokken 10. Oppmøte på søndag avtales sener. I kommunene Grane og Hattfjelldal er det flere høyt gamle, rike og verneverdige barskoger på kalkrik grunn. SABIMA ønsker å sette tverrfaglig fokus på dette. Mest aktuelle steder å besøke er Valmåsen og Salmonbergan i Hattfjelldal. Det blir turer både lørdag og søndag. Tilreisende kan overnatte på Gryteselv gård i Hattfjelldal eller Svenningdal Camping sør for Trofors. Det finnes også enkelte andre overnattingsmuligheter om man søker på nett. Det er ingen påmelding til turen, men SABIMA kan gjerne koordinere for langveisfarende deltagere.
Arrangør: Sabima i samarbeid med foreningene.
lø, 16.08.2014
Nordnorsk Botanisk Forening

Botanisk kartlegging i Selbu

Lokalfloraprosjektet i Midt-Norge
Botanisk kartlegging i Selbu kommune 16. - 17.8.2014

Prosjektet har hatt kartleggingsekskursjoner i Selbu kommune både i 2012 og 2013. Kartlegginga vil fortsette i 2014. Ansvarlige for prosjektet i år er styremedlem Solfrid Langmo og Einar Værnes fra ekskursjonskomiteen. De inviterer til kartleggingshelg lørdag 16. og søndag 17. august 2014. Ekskursjonene er åpne for alle planteinteresserte, du trenger ikke være «ekspert» for å delta. Turene vil gå i rolig tempo – «botanikerfart», og en må kle seg for tur og ha med mat og drikke. Vi deler oss i grupper med 2–5 deltakere som får ansvar for registrering av karplantefloraen i hver si rute på en kvadratkilometer. Det vil bli minst en botaniker med kartleggingserfaring i hver gruppe. Ved lunsjtider møtes gruppene for sosialt samvær, diskusjon av funn og planlegging av neste økt. Detaljer for oppmøtested, transport og eventuell overnatting er ikke bestemt. Det vil være avhengig av hvor mange som melder seg til innsats.

Meld deg på til turene ved å sende e-post til
post@nbf-tla.org
Vi tar i mot ettteranmeldte t.o.m. 12.08.


Hvis du ikke har e-post, kan du sende melding eller ringe til 906 44 907. Alle som melder seg, vil i god tid før kartleggingshelga få tilbakemelding med detaljer om opplegget.
lø, 16.08.2014
Trøndelagsavdelingen

Kjempesoleietur langs Langvannet

Kjempesoleien er svært sjelden, den vokser faktisk bare noen få steder i Norge, og et av dem er Langvannet i Lørenskog (Akershus). Vi inviterer til guidet tur for å vise fram den sjeldne kjempesoleien som nå står i full blomst.

Tid: Klokka 18:00, torsdag 14. august.
Sted: Lørenskog i Akershus.
Oppmøte på P-plassen ved badeplassen Langgrunna i krysset Marcus Thranesvei/Fjellveien (10 min å gå fra Lørenskog stasjon)

Turledere: Line Hørlyk og Per Madsen
to, 14.08.2014
Østlandsavdelingen

MØLEN mot høsten

Fremmøte: Skottebrygga kl 1730 eller P-plass Mølen kl 1800.
Turleder: Dagny Mandt, tlf 90144859
on, 13.08.2014
Larvik Botaniske Forening

Kartleggingstur til Konnuliåsen i Rollag i Numedal

Søndag 10. august Kartleggingstur til Konnuliåsen i Rollag i Numedal, Buskerud. Frammøte ved Rollag stavkirke klokken 10. Området er kalkrikt og høyereliggende med gammel barskog. Ligger vest for det store naturreservatet Trillemarka-Rollagsfjell og skiller seg ganske mye fra dette. Store muligheter for mange spennende funn. Ta med niste. Ingen påmelding. SABIMA i samarbeid med foreningene.
sø, 10.08.2014
Buskerud Botaniske Forening

Helgetur til V rådal fredag 8. august – søndag 10. august.

Frammøte på Straand hotell fredag ettermiddag/kveld.
Påmelding til en i turkomitéen. Frist 1. juni!
Prisen for hele oppholdet er kr. 1950 pr. person i dobbeltrom og kr. 2450 pr. person i enkeltrom. Prisen inkluderer: - Middagsbuffet fredag kveld og lørdag kveld. - Frokost og selvsmurt matpakke inkludert 1 termos med kaffe / tevann lørdag og søndag.
Utfluktene lørdag og søndag blir ikke planlagt i detalj før vi er på Straand.
Turledere: Turkomitéen
fr, 08.08.2014
Telemark Botaniske Forening

Innbydelse til Moseklubbens årlige samling 2014

Moseklubben inviterer til mosesamling i Saltdal og Beiarn onsdag. 6. – søndag 10. august 2014. Det er muligheter til å være der fra mandag 4. om man ønsker det.

Overnattingen vil finne sted på Skogvoktergården og Klengstua (eies av Statskog) ved Storjord. Fra her er det gangavstand til blant annet den, i botanisk sammenheng, velkjente Junkerdalsura.

Prisen for overnatting vil være 1200 kr per person for hele oppholdet uavhengig om du blir hele uka eller kommer onsdag kveld. Mat kommer i tillegg. Vi tar sikte på å holde tørrmat selv og spiser middag på en av flere bra serveringssteder i nærheten.

Mer informasjon her:
http://www.botaniskforening.no/moseklubben/224-mosesamling.html
on, 06.08.2014
Moseklubben

Tirsdagstur

Tirsdag 5. august: Tirsdagstur. Oppmøte Upper Crust, «Den lille kaffi baren» på Nationaltheatretstasjon kl. 16:00 (senest 16:45). Turleder: Anders Often (915 48 787).
ti, 05.08.2014
Østlandsavdelingen

Ekskursjon til Brattfonnhøa og Unndalen

Dette er et botanisk rikt område i det østlige Dovrefjell. Vi gjør noen korte stopp langs Orkelsjøvegen, blant annet for å se på jøkelstarr og nålearve. Deretter kjører vi til Vidøya i Unndalen og herfra går vi til snøleiene under Brattfonnhøa (ca. 1 – 1,5 time å gå) for blant annet å stifte bekjentskap med oppdalssildre og mange andre sildrearter, snøgras, snøarve, jøkelsmåarve, knutshørapp og dvergsyre. Ekskursjonen avsluttes der elva Unna renner inn i Unndalsvatnet (Fundin) for å se på den sjeldne hvitstarren.
Oppmøte ved bommen til Orkelsjøvegen kl. 10:00 for å koordinere kjøring derfra.
Ekskursjonsleder: Arne Jakobsen
sø, 03.08.2014
Trøndelagsavdelingen

KORPEN NATURRES., Kvelde/Hvarnes

KORPEN NATURRES., Kvelde/Hvarnes. Fin utsikt, men hva ellers?
Fremmøte: Skottebrygga kl 1100 eller Esso, Kvelde kl 1130.
Turleder: Dagny Mandt, tlf 90144859
sø, 03.08.2014
Larvik Botaniske Forening

Kartleggingstur til Hemsedal, 1. – 3. august.

Egen invitasjon kommer.
Turleder: Sissel Carlstrøm og Elin Viker Thorkildsen
epost: post@bjartnes.no
fr, 01.08.2014
Buskerud Botaniske Forening

Prosjekt Saltens Flora – registreringssamling i Saltdal 24-27. juli 2014

Prosjekt Saltens Flora har noen få ledige plasser på årets registreringssamling, så det er ennå mulig å bli med på fire spennende dager med florakartlegging i Saltdal.
Kontaktpersoner: Trond Skoglund, tlf. 975 20 734 / e-post trskoglu@online.no eller Knut Brun tlf. 959 04 851 / e-post brun@online.no.
Påmeldingsfrist: 20. juni.

********************

I arbeidet med å kartlegge floraen i Salten, har Prosjekt Saltens Flora hvert år siden 2003 arrangert registreringssamlinger for amatør- og fagbotanikere. I tidsrommet 24-27. juli 2014 vil den tolvte samlinga i rekken bli lagt til Saltdal kommune.

I 2005 arrangerte vi ei registreringssamling i Saltdal med base på Russånes, hvor vi med 26 deltakere registrerte floraen i 28 atlasruter. Saltdal er imidlertid en stor kommune på mer enn 2200 km2, som fremdeles har mange atlasruter hvor det er gjort få observasjoner. Selv i veinære områder er det mange ruter med færre enn hundre observasjoner.

Saltdal har store områder med kalkspatmarmor og andre baserike bergarter, og potensialet for et stort artsmangfold er absolutt til stede. Det bør også være potensiale for å finne mange rødlistearter. Huldreblom, rosekarse, dvergmaure, marisko, nøkkesiv, klåved og hengepiggfrø er alle sjeldne plantearter på våre trakter, som er påvist i det aktuelle kartleggingsområdet.

Målsettinga med samlinga er å kartlegge plantelivet i en del utvalgte atlasruter, samt foreta en nøyaktig kartfesting av rødlistearter og regionalt sjeldne planter. Vi vektlegger også at deltakerne skal lære planter og registreringsarbeid av hverandre.

Vi møtes på Rognan ungdomsskole skole onsdag 23. juli om kvelden for en felles gjennomgang av opplegget for kartleggingsarbeidet. Feltarbeidet starter torsdag morgen. Under registreringsarbeidet benyttes vår lokale kryssliste med norske navn der hver observerte art krysses minst en gang i hver rute. På kveldstid blir det sosialt og faglig samvær, inkludert studier og diskusjon av arter/grupper, gjennomgang av feltmetodikk, kvalitetssikring av belegg mm.

Mer informasjon om Prosjekt Saltens Flora og kartleggingsmetodikken finner du www.saltenflora.no. Her kan du også laste ned artikler om tidligere års registreringsarbeid i prosjektet.
to, 24.07.2014
Andre

Tur til Flendalen i Trysil og Engerdal-Sølenstua.

Tur til Flendalen i Trysil og Engerdal-Sølenstua.
Første stopp blir i Flendalen hvor vi ser etter åkerbær og blokkevier. Deretter tar vi en rundtur i Engerdalen-Sølenstua-området (fv. 26-fv. 653-fv.217-fv. 581) med 2-4 stopp, for og utforske bl.a. rikmyrvegetasjonen. Vi kan finne flere sjeldne starrarter bl.a. huldrestarr og jemtlandstarr, i tillegg til blodmarihand, brudespore, ulvelav m.m. Det kan være at vi gjenfinner kalkbleikvier i myrdrag langs vegkanten. Det er utført vegarbeid på hele fv. 653, som har tatt hensyn til de viktige naturverdiene på strekningen. Langs vegkanten på runden er også en regionalt viktig artsrik vegkant som trolig ikke har vært inventert på 16 år. Denne er karakterisert som en artsrik tørrbakke-oase i røsslynghei (ca. 70 karplanter), med bl.a. store mengder fjellmarinøkkel, og flere andre regionalt sjeldne arter. Vi undersøker hvordan det står til med den på turen vår. Det må påregnes en lang botaniseringsdag, dersom vi ikke kombinerer den med en overnatting.

Oppmøte: Oppmøte ved Trysil kirke klokka 10.00 (Sving av rv.26 mot Trysil sentrum. Kjør over brua).

Turledere: Trond Østby (Trysil) og Janicke Haug (Engerdal-Sølenstua-området) (tlf. 977 477 10).
Kontakt Janicke for nærmere opplysninger om turen.
lø, 19.07.2014
Innlandet Botaniske Forening

ROSENS DAG

Søndag, 9. juli: ROSENS DAG med duftvandring.
De historiske rosene er spesielt velduftende og på topp på denne tiden!
Kåring av den best duftende rosen blant alle rosene i botanisk hage.
Salg av roseprodukter, informasjon, utstilling og premiering av medbrakte roser. Start kl. 18. Samarbeid med Agder Roseforum
Arr: Agder naturmuseum.

on, 09.07.2014
Agder Botaniske Forening

Omvisning på Sølende naturreservat

Frammøte kl. 12:00 på parkeringsplassen ved Sølendet naturreservat, Brekken i Røros kommune.
Arr.: Kunnskapsbyen, se også http://www.ntnu.no/kunnskapsbyen/visid.php?id=2039
Ekskursjonsleder: Asbjørn Moen

ma, 07.07.2014
Trøndelagsavdelingen

Ekskursjon i Estenstadmarka i Trondheim, rikmyr ved Lomtjønnhaugen, sørberg i Ramdalen

Vi ser etter lappmarihand, engmarihand, blodmarihand, rødflangre, diverse starr, hengepiggfrø.
Oppmøte på parkeringsplassen ved Bekken kl. 13:00.
Ekskursjonsleder: Einar Værnes.
sø, 06.07.2014
Trøndelagsavdelingen

Grottetur og botanikk med Bård

Tidspunkt: 17.00.
Sted: Shell på Skollenborg.
Vi besøker Sandågrotta, og botaniserer etterpå i nærområdet.
Turledere: Bård Engelstad og Kristin Bjartnes(mobil 90952045)
to, 03.07.2014
Buskerud Botaniske Forening

ULLEBERGÅSEN NATURRES

Et artsrikt område i Kongsberg kommune. Fremmøte: Skottebrygga kl 1700 el. nordre avkjøring fra RV40 til Bjerknes kl 18.
Turleder: Tor H. Melseth, tlf 90183869. Obs avreisetidspunkt!
on, 02.07.2014
Larvik Botaniske Forening

Ekskursjon til Bodsbergheia, Trondheim

Kan vi finne igjen heistarr og andre regionalt sjeldne starr?
Oppmøte ved Rye skole kl. 10:00.
Ekskursjonsleder: Sigmund Sivertsen

sø, 29.06.2014
Trøndelagsavdelingen

FJELLHAGENS DAG

Søndag 29. juni: FJELLHAGENS DAG i Ljosland fjellhage:
Omvisning i Fjellhagen.
Kunstneriske innslag i samarbeid med Kultursjefen i Vest-Agder.
Sted: Ljosland Fjellhage i Åseral, fra kl. 13. Kontakt: Per.Aasen@kristiansand.kommune.no
Arrangør: Agder naturmuseum
sø, 29.06.2014
Agder Botaniske Forening

Blomstertur til slåttemark - Mikkelrud

Bli med på blomstertur til Mikkelrud, her er det slåttemarker med et unikt artsmangfold. Kristina Bjureke tar deg med på tur og forteller om de mange sjeldne artene.

Sted: Mikkelsrud, Aurskog-Høland, Akershus
Tid: omvisning klokka 12, 13 og 14.
Turleder: Kristina Bjureke tlf: 952 00 804
sø, 29.06.2014
Østlandsavdelingen

Gress og starr på Gjellebekkmyra.

Tidspunkt: kl. 18.00
Sted: Bauhaus på Liertoppen
Turleder: Anders Often og Jan Sørensen(mobil 48273297)
to, 26.06.2014
Buskerud Botaniske Forening

Florakartlegging i Råde

Invitasjon til florakartlegging i Råde 25-29. juni 2014

Østfold Botaniske Forening arrangerer sin 11 florakartlegging på rad, og vi fortsetter suksessen i Råde i 2014.

Råde strekker seg fra kysten hvor jordbrukslandskapet dominerer innenfor kystlinja. Raet går gjennom dette landskapet. Innenfor Raet får vi et mer skogdominert landskap. Innerst i kommunen ligger den store innsjøen Vansjø. Råde kommune er knappe 109 km2 hvor ca. 1/3 av kommunen er jordbruksmark, mens skog dekker drøye halvparten av kommunes areal. Ferskvann utgjør ca. 11 % av kommunens areal og nesten alt dette er Vansjø.

Råde har også en ganske lang kyststripe med et variert utvalg av strandplanter. I tillegg inngår flere øyer i rombeporfyrkonglomerat-beltet langs Østfoldkysten. Ute på Sletterøyene finnes flere sjeldenheter som bulmeurt, gul hornvalmue, smånesle og kubjelle.

Det er kjent 46 rødlistede arter i kommunen, bl.a. dvergålegras, jordbærkløver, sodaurt, strandtorn, perleforglemmegei, dverggylden, hartmansstarr og vårsalat. Flere andre rødlistede arter er ikke sett i kommunen på mange tiår.

Vi møtes onsdag kveld kl. 18-20 med informasjon om kartleggingen ca. kl. 20. Torsdag, fredag og lørdag bruker vi dagene på florakartlegging i små lag (2-3). Her ser vi for oss en leder med 1-2 assistenter per gruppe. Målsettingen er å registrere så mange arter som mulig i de utvalgte kartleggingsrutene samt å samle inn udokumenterte arter som senere blir liggende som dokumentasjon fra Råde i Naturhistorisk Museum i Oslo. Hvert lag får med i felt fargelagt ØK-kart, aktuelle lister med aktuelle kartleggingsarter og arter vi ønsker samlet m.m. Halve dagen brukes i felt, mens resten går med til å bearbeide, bestemme, presse og samtale om dagens funn og innsamlinger. Kartleggingen avsluttes på søndag med fellestur på en interessant lokalitet.

Vi skal ha tilhold på Karlshus skole (32v PL 0628,8042) ca. 200 meter nord for Råde stasjon hvor toget har jevnlig stopp. Her blir det enkel innkvartering hvor vi vil bruke klasserom som overnatting på egen medbrakt madrass og sengetøy/sovepose. Vi får tilgang til flere av skolens fasiliteter som skolekjøkken, arbeidsrom, lærerværelse, garderober med dusj. Vi regner med å rigge oss til på et så vidt stort rom at vi i fellesskap kan dele dagens erfaringer, etterarbeid etc.

Vi vil servere enkel mat og drikke onsdag kveld, torsdag og fredag byr vi på middager, lørdag kveld har vi avslutningsmiddag med god mat og drikke. Vi ordner egen frokost på skolekjøkkenet (alle får tildelt arbeidsoppgaver her) og smører egen niste til feltarbeidet. Husk å ta med termos om du ønsker noe varmt å drikke i felt.

På grunn av begrenset plass ønsker vi å prioritere deltagelse av lagledere og lokale krefter, men våre florakartlegginger er selvfølgelig åpne for alle.
Påmelding skjer til Solveig Vatne Gustavsen (s.v.gustavsen@nhm.uio.no, mob. 916 41 360). Deltageravgiften settes til 400,- og betales inn etter at ledig plass er bekreftet, på konto 9812.02.14616. Prisen er den samme enten du velger å delta alle dager eller bare noen få. Ved påmeldingen må du angi hvilke dager du ønsker å delta og hvilke måltider du tenker delta på.

Meld deg på snarlig (husk plassbegrensning). Vi har det alltid hyggelig på disse florakartleggingene våre, både i felt og på lab. på kveldstid. Og så finner vi gjerne en og annen uventet godbit. Hva kan det bli i Råde tro?

Ønsker du mer informasjon om florakartleggingen så kontakt Bjørn Petter Løfall (b.p.lofall@nhm.uio.no, mob. 466 64 300).

Bjørn Petter Løfall
(leder av Florakartleggingskomiteen)
on, 25.06.2014
Østfold Botaniske Forening

Kveldstur til Kilebygda

Frammøte ved Rognsbru (kiosken) i Kilebygda 17.45.
Turmålet denne kvelden overlater vi til turlederne å bestemme men det blir i området Kilebygda – Høydalen.
Turledere: Magne Langerød (tlf. 98628503) og Arne Martin Langerød
ti, 24.06.2014
Telemark Botaniske Forening

Randøyadagen

Søndag, 22. juni Østre Randøya: Randøyadagen. ”Randøyadagen” er et årlig arrangement hvor foreninger og lag presentere seg. Vi holder åpen hytte hvor vi presenterer Agder botaniske forening i samarbeid ornitologisk forening og zoologisk forening. Arrangør: Midt-Agder friluftsråd. Frammøte i Kongshavn og rutebåt ut. Se annonsert i media (Fedrelandsvennen). Vi varsler med e-post. Asbjørn Lie Tlf. 97 06 40 81
sø, 22.06.2014
Agder Botaniske Forening

VIKSFJORD FRA ØY TIL ØY.

Fremmøte: Skottebrygga kl 1030 eller P-plass Huestranda kl 1100
Turledere: Anne Borander tlf 41546763 og Tor H. Melseth, tlf 90183869
sø, 22.06.2014
Larvik Botaniske Forening

Øyhopping i Fægris tapte paradis

Fredag 20. til søndag 22. juni: «Øyhopping i Fægris tapte paradis». Helgetur til øyriket i Sunnhordland fra Storsøy og Huglo til Skorpo, Seløy og Ånuglo. Rødlistete arter (småasal, fægrirogn), sjeldne slåtteenger som er i ferd med å forsvinne, strandeng med ormetunge, kalkfuruskog og edelløvskog med store bestand av viltvoksende barlind, kristtorn, bergflette og mange andre sjeldne vestlandsarter. Samtidig får vi også sett resultat av mange tiår med skogplanting med ulike mer eller mindre uvanlige treslag.
Påmelding og avtale om oppmøte/transport: kontakt turleder Per H. Salvesen (per.salvesen@um.uib.no; 920 111 77) innen torsdag 12. juni.
OBS! Kan noen stille med egen båt, gi beskjed så snart som mulig!
fr, 20.06.2014
Vestlandsavdelingen

Tur til Rygge Flystasjon etter korallrot

Tirsdag 19. juni kl. 18.00.
Rygge Flystasjon.
Vi ønsker se etter sveltull, korallrot mm.
Frammøte: Inngangen til den militære del av flystasjonen.
Påmelding!
Ledere: B.P.Løfall og J.I.Båtvik.Alle er hjertelig velkomne på våre møter og turer, både medlemmer og ikke-medlemmer!


to, 19.06.2014
Østfold Botaniske Forening

Kveldstur til Siljan øst / Sandbrekkeneområdet

Frammøte Statoilstasjonen i Siljan 17.45.
Vi skal botanisere i et myrområde sør for Gurholtsetra og se etter smalmarihand og alt som ellers måtte finnes her. Kaffe blir sannsynligvis lagt til nordsiden av Haukesjø hvor det er et flott område med vakker utsikt.
Turleder: Harald Stendalen (tlf. 95422617)
to, 19.06.2014
Telemark Botaniske Forening

Kartleggingstur Hole/Ringerike.

Tidspunkt: kl. 17.30.
Sted: Esso på Skeidar
Turleder: Kirsti Ruden Østlund (mobil: 93262071)
to, 19.06.2014
Buskerud Botaniske Forening

Studenttur til Ekebergskråninga

Torsdag 19: Studenttur til Ekebergskråninga. Generell kalkflora. Vi ser på alle planter og repeterer kjennetegn. Turen passer for studenter, men andre kan også delta. Vi tar trikk nr. 18 fra John Collets plass kl. 16.35, går av på holdeplassen «Sjømannskolen» og møtes på grasbakken foran gamle Sjømannsskolen kl. 17.00. Turledere: Anders Often (915 48 787) og Tore Berg.
to, 19.06.2014
Østlandsavdelingen

AGNES strand og fabrikkområde

Fremmøte: Skottebrygga kl 1730 eller gamle Agnes båthavn kl 1800
Turleder: Trond Grøstad tlf 33197542 eller 95914368
on, 18.06.2014
Larvik Botaniske Forening

Planter med navn fra dyreriket

Onsdag 18: Naturhistorisk museum – planter med navn fra dyreriket. Kl. 18. Når man er ute i naturen, stusser man lett over at så mange av våre planter har navn som henspiller på dyr. Noen navn er logiske, noen navn er morsomme, andre mer vanskelige å skjønne. Som hundeeier har jeg ofte lurt på hvorfor så mange arter begynner på hund-, som hundegress, hundekjeks, hundetunge og hundepersille. Dessverre er det slik at hund er brukt i en nedsettende betydning, særlig på planter som ligner nytteplanter som karve og kvann. På kveldens tur vil vi gå rundt i Botanisk hage og samtale om eventuelle årsaker til plantenavn. Ved denne tiden på året blomstrer noen av våre norske arter som dragehode, storkenebb, tranehals, ormehode og kattefot. Hvorfor har de fått disse navnene? Det er spennende om andre har hørt andre årsaker til navnene så vi kan få en god diskusjon! Oppmøte foran Botanisk museum/Lids hus. Arrangør: NHM. Omviser: Kristina Bjureke.
on, 18.06.2014
Østlandsavdelingen

Urtetur med Brynhild Mørkved

Nordnorsk botanisk forening arrangerer i samarbeid med Universitetet i Tromsø en urtetur onsdag 18.juni. Fremmøte ved Tromsø Museum kl. 1800. Med Brynhild Mørkved som turleder tar vi en spasertur gjennom Folkeparken og ned til fjæra. Alle spiselige planter vi serpå turen blir demonstrert. Ta gjerne med plastposer om du vil samle ingredienser til et kortreist måltid. Varighet ca. 2 timer.
on, 18.06.2014
Nordnorsk Botanisk Forening

Tur til Lierevja i Askim etter enghaukeskjegg

Tirsdag 17. juni kl. 18.00.
Lierevja i Askim. Frodig vegetasjon med bl.a. enghaukeskjegg.
Frammøte: Ved Askim kirke.
Ledere: Håvard Lindheim tlf: 90086515 og B.P.Løfall.

Alle er hjertelig velkomne på våre møter og turer, både medlemmer og ikke-medlemmer!
ti, 17.06.2014
Østfold Botaniske Forening

Villblomstenes dag i Lofoten.

Turen går i år på Steira på Vestvågøy. Møt på Steira kl 11. Vi går den gamle veien på nordsiden av Steirapollen mot Elstad. Lett tur. Matpause. Varighet ca 3 timer. Turen er i samarbeid med Lofoten turlag og står også i deres turprogram.
Turleder Johan Sirnes
sø, 15.06.2014
Nordnorsk Botanisk Forening

Villblomstenes Dag i Målselv

I år skal vi følgje stien mellom Bardufossen og Målselvfossen. Dette er også naturstien "Frå foss til foss" med informasjon om natur og kulturhistorie på mange postar undervegs. Stien går i skogsterreng med furumoer, bjørkeskog og variert flommarkskog av older og vier langs Barduelva. Nordnorsk botanisk foreining arrangerer turen i samarbeid med Midt-Troms naturlag og Målselv hagelag. Turen tar vel 3 t. Ta med mat og drikke til matpausen.
Turleiar er Per K. Bjørklund (915 30 830) saman med Jann-Oskar Granheim (932 11 937)
Vi møter opp på parkeringsplassen nær Fossmotunet kl. 09:00
sø, 15.06.2014
Nordnorsk Botanisk Forening

Villblomstens dag

Søndag 15. juni kl. 11.00.
Villblomstens dag.
Fellesnordisk arrangement, jfr. NBFs hjemmesider: http://www.botaniskforening.no/index.php/villblomstenesdag/om-villblomstenes-dag.
Kontaktpers.: S.Vatne Gustavsen.
For flere turer, følg med på nett og i lokalaviser.

Alle er hjertelig velkomne på våre møter og turer, både medlemmer og ikke-medlemmer!
sø, 15.06.2014
Østfold Botaniske Forening

« Forrige side | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | Neste side »

 
Kategorier
 
Søk 
Valg
 
         
Botanikkforum © 2008 NBF Gå til toppen av siden
This page was generated in 0,2 seconds. Snitz Forums 2000